اندیشه بان

اندیشه بان

جایی برای پاسداری از اندیشه
اندیشه بان

اندیشه بان

جایی برای پاسداری از اندیشه

حاشیه / آبان‌ماه ۱۳۹۲

۱. مدتیه بحث آمریکاستیزی یا مصالحه با آمریکا داغ شده. به نظرم مسئله اونقدرها هم که میگن پیچیده نیست. ما در روابطمون با سایر کشورها باید دو مسئله رو در نظر داشته باشیم؛ یکی منافع ملی و دیگری ایدئولوژی؛ بنابراین اگر در رابطه مون با کشوری مثل آمریکا، بتونیم منافع ملی مون رو تضمین کنیم و از طرفی بنیان فکری و ایدئولوژی و اعتقاداتمون رو هم حفظ کنیم، هیچ‌گونه دلیلی برای آمریکاستیزی باقی نمی مونه. دکتر ظریف، وزیر امور خارجه کشورمون، حرف قشنگی می‌زد. می‌گفت ما ضربه‌ها و خسارت‌هایی که آمریکا بهمون زده رو شاید ببخشیم ولی فراموش نمی‌کنیم. اگر ما روزی به آمریکا گفتیم تو جنایت کن و ما سکوت یا توجیه، اون موقع است که دست از ایدئولوژی مون کشیدیم؛ وگرنه مادامی‌که ما بر اصولمون پابرجا و به فکر منافع ملی مون هم باشیم، نباید رابطه با هیچ کشوری تابو باشه.

 

۲. در طول تاریخ همواره یک جریان تندرو تو صحنه حضور فعال داشته. جریانی که مثل گیاهِ هرز و آفت در مسیر رشد اختلال ایجاد می کنه. بنی‌اسرائیل منحرف، خوارج و گروه‌های ترور و ارعاب و راست و چپ افراطی، همواره زنده بودند و فعال. شاید بشه گفت دلیل اصلی عقب‌افتادگی چند صد ساله‌ی خاورمیانه همین مسئله افراط باشه. کاش روزی برسه که فکرها بیشتر از دهان‌ها گشوده بشن و فریاد بزنن.

 

۳. در اینجا جا داره به همه‌ی خواهران و برادران غیورمون که در این یوم‌الله سیزده آبان با تظاهرات پرشور و بصیرمندانه شون، موجبات ذلت، فلاکت و به خاک سیاه نشستن آمریکا، شیطان بزرگ رو فراهم کردن، یک خدا قوت جانانه عرض کنیم!

 

۴. چقدر دردناک است دیدن این همه دورویی و تزویر. بعضی مذهبیونی که در این ایام مقدس از شرف حسین می‌گفتند، کنون درنهایت بی‌شرفی بر کسانی می‌تازند که هزار شبانه‌روز است مهر سکوت بر کامشان زده شده.

 

۵. آدمایی که قدرت احساسی قوی و البته در کنارش قدرت عقلی قوی‌تر دارن استاد "دل کندن"ان. میشه گفت این نوع آدما دچار یک نوع سنگدلی خاص هستن.

 

۶. امروز که محتاج توام جای تو خالی ست / فردا که می‌آیی به سراغم نفسی نیست                           سایه

 

نظرات 6 + ارسال نظر
... سه‌شنبه 28 آبان‌ماه سال 1392 ساعت 09:14

آدمایی که قدرت احساسی قوی و البته در کنارش قدرت عقلی قوی تر دارن استاد "دل کندن"ان.میشه گفت این نوع آدما دچار یک نوع سنگدلی خاص هستن...
"امروز که محتاج تو ام جای تو خالی ست/فردا که می آیی به سراغم نفسی نیست"

:)

رضوان سه‌شنبه 28 آبان‌ماه سال 1392 ساعت 12:12 http://http://www.misstime.blogfa.com/

علیرضا درد ملت ما اینه که مذهبیه درست وحسابی نداریم.یاد گرفتن بازور دین مردمشون رو حفظ کنن.نمونش هم ا.خ.منم به بچه هایی که تو تظاهرات شرکت کردن یه خداقوت بگم.دستشون درد نکنه واقعا گل کاشتن.

آره.یا با زوره یا از رو عادت.
این ا.خ ک گفتی آقا قبلیه س یا آقا جدیده؟
خیلی کار بزرگی کردن.تونستن آمریکا رو له و لورده کنن.دستشون درد نکنه!!!

رضوان پنج‌شنبه 30 آبان‌ماه سال 1392 ساعت 14:26

سلام داداش علیرضا مرسی از حضورت دارم سعی میکنم رو پای خودم وایسم.از وقتی که وب زدم کامنتایی که بهم دادی واقعا تو زندگی کمکم کردن.ببخشید اگه داداش صدات میکنم چون من هیچ وقت داداش نداشتم. و چون خیلی امام رضا رو دوست دارم همیشه دوست داشتم خدا یه داداش بهم بده که اسمش رو بذارم علیرضا.منظورم هم از ا.خ همون قبلیه بود که یه نفر ولی به خودش اجازه میده جای یه ملت حرف بزنه

سلام رضوان خانم گل گلاب!چطوری دختر؟
واقعا خوشحالم ک تونستم کمکی بکنم.
رضوان داداش صدا زدن اشکالی داره که معذرت خواهی میکنی؟!!!!!!
چقد دلم واس امام رضا تنگ شده:(
تا وقتی که اکثریت ملت یه فردی رو قبول داشته باشن اون آدم می تونه به نمایندگی از کل ملت ح بزنه.منتها وقتی ک رهبر ی جامعه از حمایت و مقبولیت اکثریت برخوردار نباشه دیگه حق نداره هرچیزی رو بگه

هادی دوشنبه 25 آذر‌ماه سال 1392 ساعت 10:10

۱) قبول دارم ! ولی مثه اینکه دوست عزیزمون دکتر ظریف تو دانشگاه علامه گل کاشتن !! شنیدی که ؟
۲) یه کوچولو شعاری نبود ؟!!
۳) خنده ی تلخی داشت !
۴) راستش متوجه نشدم ... منم درجریان بزارید‌!
۵) به نظرم این سنگ دلی خیلی مثبته ! سیطره اراده نباید به دست احساسات بیفته ...
۶) خیییییییلی زیبا بود ...

1.اول این که دانشگاه علامه نبود و دانشگاه تهران بود.در ثانی هم این که من به شخصه متن موثقی از اون گفتار رو نخوندم و البته پاسخ دکتر رو شنیدم که گفت یک هفته است بنا به دلایل واهی به ما تهمت می زنند.اگر هم حرفی ک از ایشون نقل شده باشه درست باشه،محتوای کلام خیلی هم خوب بوده.این که دشمن از قوای نظامی ما نمی ترسه.بلکه از قدرت ملت ما هراس داره.

2.چیش شعاری بود هادی؟اگه شعاری خالی از شعور دیدی حتما بهم بگو موردی.

3.دقیقا

4.تخریب آقایان موسوی و کروبی بدون این که بهشون اجازه سخن گفتن و دفاع بدن.

5.اوهوم.البته این سنگدلی به کسانی تعلق می گیره ک قدرت احساسی قوی داشته باشن و بتونن کنترلش کنن.کسی که احساسات فقیری داره هنر نکرده اگه بخواد عقلانی دل بکنه.

6.درود بر شاعرش استاد ابتهاج

خیلی خیلی خوشحالم کردی با اومدن و نظر گذاشتنت رفیق قدیمی ;)

هادی پنج‌شنبه 28 آذر‌ماه سال 1392 ساعت 15:00

1) از توضیح و تفسیر کلام ایشون بگذریم وزیر امور خارجه نباید همچین حرفی رو بزنه، ایشون در حکم نماینده ی کل این ملته در امور بین الملل . و اقرار یه کشور در مورد ضعف نظامی چیزی نیست که بشه به این راحتی پذیرفت (هر راست نشاید گفت) . یقین بدون اگه آمریکا میتونست به ایران حمله کنه و یا احتمال عقلانی برای پیروزی میداد تردید نمیکرد ... دلایل حمله نکردن به ایران استراتژی نامنظمشه ، قبول دارم .ایران هیچ وقت نمی تونه رودررو به جنگ بپردازه ولی ضرری که آمریکا از جنگ با ایران میده خیلی سنگینه. دلایل حمله نکردن آمریکا هم زیاده که اگه خواستی می گم .
مثه اینکه بعد از اون ،50 نفر از نماینده های مجلس اعتراض کردند...
2)راستش افراط و تفریط زیادی نسبیه !! و همه جای دنیا پیدا میشه ! در این که افراط و تفریط یا همون حماقت باعث عقب افتادگی شده شکی نیست . ولی این بازه ی صد ساله اتفاقات خیلی زیادی بود که باعث عقب افتادگی شد .
4) آها ! کلا مردم ما خیلی سیاسین !! یا فک میکنن هستن ! همه چی تو کشور ما یه جوری مربوط میشه به سیاست و همه در حال تبرئه کردن خودشونن، که علت اصلیش بی نظمی جامعه است .
ممنون منم خیلی خوشحالم که باز پست ها و مطالبت منو به فکر فرو می بره :)

1.از اونجایی که عین گفته های ایشونو نشنیدم و از طرفی خود دکتر هم گفته الکی به ما اتهام می زنن ترجیح می دم چیز خاصی تو این مورد نگم.
اما در مورد مساله آمریکا هم موافقم.سبک سنگین کرده دیده حمله نظامی به ایران توجیه نداره.

2.خوب مگه "نسبی" بودنش به "واقعی" بودنش لطمه ای می زنه؟
آره دیگه تو همه جای دنیا وجود داره.منم چند تا مثال متنوع آوردم که گستردگیش رو نشون بدم.
من بازه رو از صد سال بیشتر می دونم.جنگ های پی در پی عقیدتی تو منطقه ی خاورمیانه ضرر بزرگی به ملت ها زده.یکی از نمونه های خیلی بزرگش هم جنگ عثمانی و ایران در عصر صفویه که یک جنگ افراطی و عقیدتی بود و باعث شد جبهه اسلامی در برابر اروپایی شکستی رو متحمل بشه ک تا چند سال در عقب افتادگی غرق بشه.

4.قبول دارم حرفت.شاید بهتر باشه بگیم مردم ما "سیاست زده" ان.یعنی کلا با جو تبلیغاتی حرکت می کنن.خودشون دارای قدرت تحلیل نیستن.
حالا ارتباط این موضوع با حرف من تو پست چیه دقیقا؟!

ایشالله ک تداوم داشته باشه...

هادی دوشنبه 2 دی‌ماه سال 1392 ساعت 19:13

2) به هیچ وجه ، بیشتر منظورم این بود که هر گروهی می تونه به گروه دیگه همچین اتهامی بزنه !
دلایلی مثل دشمنی های غربی ها، بی کفایتی بی لیاقتی پادشاها، نداشتن اطلاعات دقیق راجع به پیشرفت کشورای دیگه . (اون زمانی که غربی ها به فکر پیشرفت بودند ما بیشتر به خلق آثار هنری می پرداختیم!) و موقعیت ایران و دست اندازی همه ی کشورا به ایران! در کنار دلیلی که گفتی هستن . راست میگی، خیلی طول کشید تا ایران بفهمه که چقد عقب افتاده.
4) احتمال دادم چیزایی رو از مذهبییون شنیدی مثل اینکه فلان اتفاق مربوط به فلان شخصه ! واسه همین گفتم مردم دائم در حال تبرئه کردن خودشونند .

تندروی و کندروی رو با معیارهایی میشه فهمید.اگرچه حرفت رو کامل قبول دارم که تا حد زیادی ایم مساله،یک مساله نسبیه.اما دگم و جزم اندیش بودن رو خیلی خوب میشه تشخیص داد.همین چند وقت پیش یکی از آیات عظام که مواضع افراطیش تو سال های اخیر زبانزد بوده اظهار نظری کرده و با این مضمون فرمودند ما در مسائل سیاسی که بحث حق و باطل است،چیزی به نام اعتدال را قبول نداریم.یا باید در جبهه حق بود یا جبهه باطل و در حال حاضر ترجیح می دهیم ک شمشیرها رو از رو نبندیم!
در مسائل سیاسی حال حاضر دو قطبی ای به نام سیاه و سفید،حق و باطل وجود نداره.همه و همه خاکستری ان.این ک جبهه خود را حق دانست و جبهه مقابل رو باطل و علیه ش شمشیر کشید عین افراطه.پس می بینیم که میشه با تقریب خوبی افراط رو از اعتدال تشخیص داد.
عواملی رو هم ک گفتی کاملا قبول دارم.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد